Onthulling eerste Glinsteringsobject

Wij zijn van start!

TUBBERGEN - De reacties waren dinsdagavond direct al zeer lovend. "Vooral als je er om heen loopt in het donker is het effect van de kleurige steentjes prachtig", vond ondernemer Paul Scholten. Voor het volledige artikel van de Tubantia klik hier

Tubbergen Glinstert steeds sterker

Wij zijn van start!

TUBBERGEN - Net voor het gemeentehuis is vanavond een eerste kunstobject, bestaande uit honderden glinsterende en aaneengeregen glassteentjes, van de Glinstering onthult. Hiermee werd tegelijkertijd een startschot gegeven voor Glasrijk Tubbergen, het jaarlijkse glasfestival. Voor het volledige artikel van TubbergenNieuws klik hier

Introductie van de Glinstering

Tubbergen wil 'place to be' zijn

Verschillende bedrijven in de vrijetijdseconomie van Tubbergen zien volop kansen in de markt om een nieuwe impuls te geven aan het gebied en heeft daarom de handen ineengeslagen met een initiatief van 2 inwoners uit Reutum, de Glinstering geheten.

De vrijetijdseconomie Tubbergen wil samen met de Glinstering nieuw leven in Tubbergen blazen en transformeren van ‘place to buy’ naar ‘place to be’.

Voor het volledige artikel klik hier

Geloof in de Glinstering

Vrijetijdssector Tubbergen krijgt 50 mille voor De Glinstering

TUBBERGEN - Ondernemers in de vrijetijdssector krijgen 50.000 euro om aan te haken bij De Glinstering.

Voor het volledige artikel klik hier

glas, licht, culturele meerwaarde en toerisme

Glinstering maakt Tubbergen uniek

TUBBERGEN/OLDENZAAL - Bouwstenen van glas, waarmee de mooiste objecten verrijzen die ook nog eens duizenden mensen op een soort bedevaart naar Tubbergen brengen. Dat is in een notedop het concept van de Glinstering, een initiatief van Paul Scholten van Som= uit Oldenzaal en Bjørn Grundel van Inc. uit Reutum.

Voor het volledige artikel klik hier

Bijzonder dorp door Glinstering

Samen bouwen

Zoektocht naar hèt steentje

GEESTEREN - Zweetdruppels parelen op zijn voorhoofd. De één heeft een rood aangelopen hoofd alsof een schaarsgeklede dame zojuist de ruimte binnen wandelt en een ander schudt met zijn hoofd en zegt: 'Daar loopt niemand warm voor'. Iedereen drinkt water, veel water. Het is warm in de vergaderruimte van Combi Glas in Geesteren.

Voor het volledige artikel klik hier

Tubbergen in het spoor van Barcelona